Rik

  

Rik Melissant (1999) is geboren te Dirksland. Van jongs af aan was het orgel een fascinerend instrument voor Rik. Hij studeert vanaf zijn 12e jaar orgel bij Paul Kieviet bij wie hij tot 2018 heeft gestudeerd. Sinds september 2018 studeert hij hoofdvak orgel en bijvak piano aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts). Zijn docenten zijn Bas de Vroome (Delft) en Ben van Oosten (Den Haag).
  

Rik won de 1e prijs op het Internationale Ambitus Orgelconcours (juni 2017 - Grote of St. Bavokerk te Haarlem). Later in datzelfde jaar won hij de 1e prijs op het Feike Asma Concours (augustus 2017) in Ede. In het jaar 2018 won Rik opnieuw de 1e prijs op het Concours in Ede.


Sinds maart 2017 heeft hij lessen gevolgd bij Ben van Oosten. En sinds het najaar van datzelfde jaar heeft hij lessen improvisatie gevolgd bij Sander van den Houten (Den Haag). 

Ook heeft hij verschillende masterclasses gevolgd bij o.a. Arjen Leistra (Schiedam), Maurice Clement (Luxemburg). Hiernaast heeft hij ook lessen gevolgd bij Gerben Budding (Gorinchem), Hayo Boerema (Rotterdam). In de zomer van 2018 heeft hij een privé-masterclass gehad van Thomas Ospital (Parijs, Frankrijk).